Geld inzamelen 
tijdens Ramadan?

  • Haal direct donaties op tijdens Ramadan.
  • Maak gratis je inzamelingsactie.
  • Bepaal zelf waar het geld heen gaat.
  • Moslims en anderen doen vrijwillig een donatie.

Krijg automatisch een melding bij elke nieuwe donatie

Start je online inzamelingsactie tijdens Ramadan

Ramadan is voor moslims een belangrijke gebeurtenis. Dit gaat verder dan alleen bidden en vasten. Het is namelijk ook een periode van goede daden en beloningen. Bijvoorbeeld het doneren van geld aan armen, goede doelen of andere (islamitische) organisaties. Dit wordt ook wel Zakat of Sadaqa genoemd. Zet bijvoorbeeld online inzamelingsacties op voor een moskee bij jou in de buurt. Of haal donaties op voor de aanschaf van voedselpakketten.

Zo haal je meer geld op via Doneerveilig.nl

Bekijk op ieder moment je donaties

Iedereen kan zien hoeveel donaties er zijn opgehaald. Hiermee maken we inzamelingsacties transparant en betrouwbaarder. Zo zie je aan het eind van de Ramadan eenvoudig hoeveel geld er opgehaald is.

Je kunt met naam of anoniem doneren

Sommige moslims willen anoniem een donatie doen. Hierdoor is de naam niet zichtbaar voor anderen. Op ons crowdfunding platform kun je kiezen of je met ‘naam’ doneert of ‘anoniem’. Hierdoor is iemand bereid om sneller geld te geven.

Je inzamelingsactie staat direct online

Bij Doneerveilig.nl maak je binnen 3 minuten een doneeractie aan tijdens Ramadan. Dit doe je door allereerst een gratis account te maken. Vervolgens geef je aan voor welk doel je geld inzamelt. Je kunt ook beelden toevoegen.

Start voor alle doelen een inzamelingsactie

Hieronder staan een paar suggesties voor Ramadan!

Tijdens Ramadan kan je bijvoorbeeld een crowdfunding starten voor (islamitische) voedselbanken. Of organisaties die mensen in armoede helpen. Dit kunnen zowel stichtingen uit Marokko, Palestina, Nederland of een ander land zijn. De organisaties gebruiken de donaties voor bijvoorbeeld het maken van voedselpakketten.

Gezinnen in armoede

In veel landen is schoon drinkwater niet vanzelfsprekend. Daarom kun je bijvoorbeeld een doneeractie starten voor het slaan van waterputten. Of de aanleg van waterleidingen. Zo help je veel mensen uit dorpen aan veilig en schoon drinkwater. Je kunt ook geld inzamelen voor bijvoorbeeld toiletvoorzieningen in ontwikkelingslanden.

Waterputten slaan

Het bouwen en onderhouden van een moskee kost veel geld. Het is dan ook een goed idee om donaties in te zamelen. Zo kan de moskee de huur betalen of de plek verduurzamen. Zij zijn namelijk vaak afhankelijk van schenkingen. Tijdens Ramadan kun je dan een steentje bijdragen. Start een actie voor een moskee in jou buurt.

Moskee bouwen

Donaties inzamelen tijdens Ramadan?