Veilig doneren

Je wilt natuurlijk veilig kunnen doneren voor een inzamelingsactie. Of als actievoerder wil je de zekerheid hebben dat je altijd het geld ontvangt. Dat is niet op ieder crowdfundingplatform vanzelfsprekend. Daarom nemen wij op Doneerveilig.nl extra maatregelen. Zo zorgen we voor een veilige plek.

Hieronder ontdek je welke unieke veiligheidsmaatregelen we nemen. 

1. Naam van de actievoerder

Een veilig platform zorgt ervoor dat donateurs sneller een inzamelingsactie steunen. Hierdoor ontvangt de actievoerder uiteindelijk meer donaties. Eén van de voordelen van ons crowdfundingsplatform is dat je veilig kunt doneren. We controleren onder meer of de naam van de actievoerder overeenkomt met het opgegeven rekeningnummer.

  • Heb je als actievoerder meer dan € 1500,- opgehaald?
  • Of heb je een directe donatie van meer dan € 250,- ontvangen?

Dan hoort daar een extra check bij, dat zijn wij wettelijk verplicht. Zo voorkomen we misbruik van het platform en dit zorgt voor extra vertrouwen bij donateurs. Als campagnestarter kun je deze stap gemakkelijk en gratis binnen één minuut afronden. 

2. Donaties komen rechtstreeks op een veilige tussenrekening

Wij werken als één van de weinigen volgens de verplichte PSD2-regelgeving van De Nederlandsche Bank. Dit betekent dat alle donaties rechtstreeks op een speciale tussenrekening (derdengeldenrekening) belanden van Doneerveilig.nl. Vanaf deze rekening maken we het bedrag iedere maandag rechtstreeks over aan de actievoerder.

  • Door deze beschermingsmaatregel verzekeren wij dat de opgehaalde donaties altijd én op tijd bij de juiste persoon komt. 
  • Het geld van de actievoerder is beschermd op deze speciale tussenrekening. Bijvoorbeeld tegen een sitecrash of faillissement.

Wij zijn één van de weinigen die dat doen. Het is dus niet vanzelfsprekend dat crowdfundingsplatforms deze maatregel toepassen. Als actievoerder en donateur merk je niet rechtstreeks iets van deze beveiliging, maar met een beschermde tussenrekening garanderen wij dat elke donatie op tijd bij de actievoerder komt. 

3. Donaties gaan altijd naar het juiste rekeningnummer

De actievoerder deelt het rekeningnummer met ons, zodat we het bedrag kunnen overmaken. Als donateur wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je donatie ook daadwerkelijk naar het juiste rekeningnummer gaat. Daarom vragen wij aan de actievoerder om 0,01 cent over te maken naar ons. Dit doen zij voor hun eerste uitbetaling. 

Het kan namelijk voorkomen dat de actievoerder per ongeluk een verkeerd rekeningnummer doorgeeft, door een cijfer om te wisselen. Met deze beveiligingscheck voorkomen we dat. 

  • De actievoerder maakt voor de eerste uitbetaling 0,01 cent over. 
  • Komt het rekeningnummer overeen? Dan kunnen we de donaties veilig overmaken.

Deze beveiligingscheck biedt dus ook voor de actievoerder een extra voordeel. Zij ontvangen dan altijd het bedrag op het juiste rekeningnummer. 

4. Beveiligde verbinding tijdens het doneren

Donateurs doen hun donatie in een beveiligde omgeving. Doneerveilig.nl beschikt namelijk over een SSL-certificaat. Hierdoor krijgt een kwaadwillend persoon niet de kans om mee te kijken op afstand tijdens het doneren.

  • Donateurs kunnen veilig doneren. Ons platform beschikt namelijk over een SSL-certificaat.
  • Deze beveiligingsmaatregel zorgt voor extra bescherming. 

Alles verloopt via een beschermde omgeving en de betaalgegevens worden versleuteld. Hierdoor kan het niet onderschept worden.

Veilige plek voor het inzamelen van donaties

Naam van de actievoerder bevestigen

De naam van de actievoerder dient overeen te komen met het rekeningnummer. Zo weet de donateur zeker dat jij achter de actie zit én kan er veilig gedoneerd worden.

Veilige tussenrekening voor de donaties

De donaties belanden rechtstreeks op een speciale tussenrekening. Zo is het geld altijd beschermd. Vervolgens maken we het bedrag één keer per week naar de actievoerder over.

Donaties gaan altijd naar het juiste rekeningnummer

Voor we de donaties versturen, maakt de actievoerder eerst € 0,01 over. Zo weten we zeker dat we het juiste rekeningnummer hebben. Het geld komt dan altijd bij de juiste persoon.