Veelgestelde vragen

Algemeen

Op Doneerveilig.nl kan je gemakkelijk en op elk moment een actie starten. Dit kan door een gratis account aan te maken op deze pagina. Na het aanmaken van jouw account kan je vervolgens eenvoudig een crowdfunding starten. Binnen 3 minuten staat jouw campagne al online en kan je beginnen om geld in te inzamelen! Op deze pagina staat concreet hoe het werkt.

Iedereen kan een donatie actie starten op Doneerveilig.nl. In deze wereld sta je er namelijk niet alleen voor, maar daar zijn wij (waar nodig) om elkaar te ondersteunen. Hierin maken wij dus geen onderscheid in.

Je kan het zo gek niet bedenken of het kan bij Doneerveilig.nl. Dit betekent dat er voor elk doel een inzamelingsactie gestart kan worden op ons platform. Enkele voorbeelden zijn:

 • Een behandeling in een ziekenhuis of kliniek
 • Een aangepast busje of huis voor een familielid
 • Een ramp / ongeval in Nederland of buitenland
 • Studiekosten
 • Een familie of stichting financieel ondersteunen
 • Onderhoud van het pand van een plaatselijk café
 • Een huisdier die speciale medicatie of behandeling nodig heeft
 • Afgebrand clubhuis van een vereniging
 • Sponsorloop
 • Buitenlandse reis (om bijvoorbeeld kinderen te helpen)

Kortom, op Doneerveilig.nl kan er voor elk doel een crowdfunding gestart worden
(hierboven zijn slechts voorbeelden van veelvoorkomende acties)

Het doel van Doneerveilig.nl is om wensen en dromen te realiseren. Om deze reden dragen wij actief bij om jouw actie succesvol te laten verlopen. Zo krijg je bij Doneerveilig.nl onder meer:

 • Tips om jouw inzamelingsactie onder (een groot publiek) de aandacht te brengen.
 • Mogelijkheid om jouw inzamelingsactie direct en eenvoudig te delen op social media en WhatsApp.
 • Gratis hulp (indien gewenst) bij het maken van jouw actie.

Daarnaast biedt het platform extra voordelen. Zo krijg je automatisch een melding als er gedoneerd is. Daarnaast heb je in jouw account een duidelijk overzicht van alle donaties.

Dit kan uiteraard. Je kan zowel een actie starten voor jezelf als voor een ander. Vele mensen beginnen een doneeractie voor zichzelf, maar het kan juist ook voor een ander opgezet worden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • een familielid die ziek is waar jij een busje voor wilt kopen;
 • een boer die door brand getroffen is.

Jij kan dus hier ook een donatie actie voor starten.

Ben je een inzamelingsactie gestart, maar wil je nog wat toevoegen of wijzigen aan je actie? Dan kan je dit gemakkelijk doen. Ga hiervoor naar 'mijn account' en klik op 'campagne aanpassen'.

Op ons platform heb je de mogelijkheid om een update toe te voegen. Hiermee houd je de donateurs op de hoogte van eventuele ontwikkelingen. Om een update te plaatsen, ga je naar 'mijn account'. Klik vervolgens op 'campagne aanpassen'.

Doneren

Op Doneerveilig.nl kan je makkelijk en veilig doneren. Op de crowdfundpagina van de actievoerder staat de knop ‘Doneren’. Wanneer je hierop klikt kan jij het gewenste bedrag invullen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een kort berichtje te plaatsen bij jouw donatie (dit hoeft uiteraard niet).

Waar vele donateurs blij mee zijn op Doneerveilig.nl, is dat het doneerbedrag direct zichtbaar is bij de actie. Hierdoor is ons systeem ook transparant; zowel voor de actievoerder als voor de donateur.

Op Doneerveilig.nl kan je veilig doneren. Wij hechten namelijk veel waarde aan een veilig crowdfundingplatform. Dit betekent ook dat wij een speciaal ingerichte website hebben die beschikt over een SSL-certificaat. Dit houdt in dat jouw (betaal)gegevens beveiligd worden. Dit gebeurt automatisch tussen de server van Doneerveilig.nl en jouw internet browser (zoals onder meer Internet Explorer, Google Chrome en Safari).

Daarnaast werkt Doneerveilig.nl samen met een goed beveiligd Nederlandse ‘payment service provider’. Zij voldoen aan alle eisen die door de Europese Bankautoriteit zijn opgesteld. Deze partij krijgt permanent toezicht van De Nederlandsche Bank. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat betalingen (donaties) veilig verlopen.

Kortom, op Doneerveilig ben je verzekerd van:

 • Veilige donaties
 • Beveiligde verbinding tussen jouw internetbrowser en Doneerveilig.nl
 • Betrouwbaar platform

Heb je liever niet dat de actievoerder jouw naam ziet? Dan kan je op ons platform ook eenvoudig anoniem doneren. Wanneer je klikt op de knop ‘doneren’, heb je de mogelijkheid om een vakje ‘anoniem’ aan te klikken. Dit betekent dat de actievoerder alleen het doneerbedrag ziet.

Donateurs hoeven geen account aan te maken. Zij kunnen direct doneren op jouw persoonlijke actiepagina. Hiermee zijn donateurs instaat om snel en gemakkelijk een donatie te doen. Voor de actievoerders biedt ons crowfundpagina daarom ook het voordeel dat men gemakkelijk kan doneren, zonder extra handelingen. Hiermee is de kans groter dat meer donaties binnenkomen.

Kosten

Doneerveilig.nl wil graag een bijdrage leveren aan het realiseren van een droom of wens. Dit betekent dat jij gratis een account kan aanmaken op de website en gebruik kan maken van alle opties die het platform biedt. Vele aanbieders rekenen bijvoorbeeld opstartkosten en een vast bedrag per maand.

Om ons platform toegankelijk te houden voor iedereen rekenen wij pas een klein bedrag als er gedoneerd wordt.

Gebruik maken van alle mogelijkheden op Doneerveilig.nl
Op ons platform kan je gebruik maken van alle mogelijkheden. Zo maak je bijvoorbeeld binnen 3 minuten je eigen crowdfundingpagina. Doneerveilig.nl houdt automatisch 6% in over het gedoneerde bedrag + transactiekosten van € 0,84 (excl. 21% btw). Hierdoor ontvang je dus achteraf geen onverwachte factuur.

Uit ervaring weten wij dat andere platformen regelmatig opstartkosten berekenen + 8% inhouden per transactie. Hier is Doneerveilig.nl uiteraard geen voorstander van. Wij willen namelijk dat het bedrag terecht komt bij diegene die een droom wil realiseren.

Waarom houdt Doneerveilig.nl een klein bedrag in?
Wij houden slechts een klein bedrag per donatie in om:

 • het platform toegankelijk te houden voor iedereen;
 • het platform te onderhouden en te voorzien van de nieuwste technieken om meer donaties op te halen;
 • het platform continue te beveiligen.

Voordelen van Doneerveilig.nl
Alle donaties verlopen via een beveiligd systeem en beschikt de website over een SSL certificaat. Dit wekt uiteraard vertrouwen bij de donateurs. Daarnaast biedt ons platform extra mogelijkheden om jouw donatie actie onder een groot publiek onder de actie te brengen. Hierdoor is de kans groter dat er meer donaties binnenkomen.

Zonder bovengenomde bijdrage zouden wij helaas geen plek kunnen creëren waar actievoerders gemakkelijk, veilig en snel een crowdfundingactie kunnen starten.

Uitbetalingen

De donaties worden elke maand automatisch overgemaakt. Dit gebeurt op het rekeningnummer dat jij opgeeft bij jouw actie. Doneerveilig.nl maakt het bedrag elke 2e werkdag van de maand over (uitgezonderd van feestdagen). Hier hoef jij verder geen actie voor te ondernemen. Na elke uitbetaling duurt het 1 á 2 werkdagen voordat het op jouw rekening staat.

De donaties ontvang je op jouw doorgeven rekeningnummer. Dit rekeningnummer kan je eenvoudig invullen in jouw account. Als je een campagne hebt gemaakt, ga je naar 'mijn account', klik vervolgens op 'profiel bewerken'.

Per ongeluk een verkeerd rekeningnummer ingevoerd?
Dan kan je dit wijzigen in jouw profiel. Doe dit uiterlijk 2 dagen voordat wij het overmaken.

Dat is geen probleem. Doneerveilig.nl stimuleert dat een wens gerealiseerd kan worden. Wanneer je het streefbedrag niet haalt, heeft dit geen effect op de uitbetaling. Op diverse platformen moet je minimaal een drempelbedrag hebben, voordat ze uitbetalen. Dit is bij Doneerveilig.nl niet het geval.